ukázky brandingových projektů za rok 2023

Rok 2023 v pár číslech

kategorie:

Rok 2023. Práce mě vyčerpává. Těhotenství mě vyčerpává. Druhej císař, třetí dítě. Obživa rodiny je na mě a já to celý nějak lepim dohromady. Zabydlování v novém domečku, nová školka, první třída, nový všechno! Rok 23 byl náročnej ve všech směrech. Ale taky nesmírně krásnej, protože k nám přišla dušička, na kterou jakoby naše rodina čekala. 🌬️ Mini reviews v číslech dělám především proto, že mě to baví! Dívat se na čísla z minulých let a hlavně vidět, co mám v rámci podnikání za sebou a že jsem to prostě dala. 🥂

20 PROJEKTŮ CELKEM

Hezký číslo! Udělalo mi radost a vlastně mě i dost překvapilo. Nemyslete si, nejde o 20 branding projektů, to bych podle mě ani neměla jak stihnout. Sem počítám komplet všechny projekty, tedy jakoukoliv zakázku, menší nebo větší, která ke mě přišla a vyplivla nějaký vizuální počin. Šlo o brandingové projekty, ať už se strategií značky nebo bez. Většina z nich vznikala formou intenzivních dní, protože tento typ projektu mi prostě velmi sedí do způsobu, jakým momentálně pracuju a žiju.

Do těchto 20 projektů se vešlo celkem 17 klientů, z nichž 7 se ke mě vrátilo! To je pro mě asi vůbec nejlepší věc, protože to znamená, že to, jak věci ve studiu dělám, funguje a jejich podnikání roste. V rámci těchto projektů jsem tvořila 1 vizuální identitu obce, 2 udržitelné kampaně a taky jsem pracovala pro 2 neziskovky. Pracovala jsem nebo spolupracovala na 6 webech, z nichž 2 už skoro rok fungují a klienti si je spravují sami. Můžete se mrknout třeba sem. 1 projekt nespatří světlo světa, ale byla jsem ubezpečena, že práce na něm byla odvedena dobře. Jen nějaké vnitřní napojení prostě neproběhlo. No a 1 projekt považuji za neúspěšný, což ve zkratce znamená, že jsme se s klientem minuli v komunikaci. 🥲

CO MĚ BAVILO NEJVÍC, CO UŽ MÉNĚ

No tak největší radost mi dělaly fungující projekty z minulých let. Třeba práce pro Julie store nebo Miska náramky! Moje srdcový projekty, kterým to šlape. Stejně tak pomalu bublá na svět jedna olomoucká značka spodního prádla, mini ukázka brandingu třeba tu anebo tady (a pst, bude to fakt boží!).

Hodně jsem se zaměřila taky na strategie webu, což byla perfektní třešnička na dortu hned několika spoluprací, kdy klient prostě neví, kde začít. Taková strategie webu probíhá způsobem, že si po dotazníku a doplňujících otázkách dáme s klientem delší strategický call a necháváme vzniknout takovou podrobnou mapu webu. Klient pak snáz dotváří texty a veškerý obsah na web a zatím si to všichni velmi pochvalují. Tuto službu nabízím také samostatně, takže pokud potřebujete pomoct, klidně mi napište na anna@derfleratelier.cz 🥂!

Trochu jsem bojovala se spánkovou deprivací (moje miminka v noci prostě nespí), nula časem pro sebe a občas i pro starší děti. V práci mi nedělalo radost zbytečné natahování projektů, což se dá krásně vyřešit právě intenzivními projekty. 😇 Neúspěšně jsem hledala někoho na pomoc (ale zato velmi úspěšně našla nejlepší copywriterku světa Karolínu). Krom “přežití” jsem neměla žádné podnikatelské cíle (věděla jsem, že svůj finanční cíl nesplním, na to se chci zaměřit až letos) a taky jsem investovala do dalšího kurzu, tentokrát od Carli.

PODNIKÁNÍ A TĚHOTENSTVÍ

Začátkem minulého roku jsem šla veřejně ven s informací, že čekámě třeťátko. Nejsem si úplně jistá, jak moc jsem se těšila. Spíš jsem měla obavy, protože předchozí roky s našema klukama byly fakt.. náročné. Těžké. Hlasité a vyčerpávající. A já uvěřila Honzovi, že s příchodem třetího to bude ještě větší mazec. Jako né že by neměl pravdu. Mazec to byl a pořád je, máme málo rukou a občas nulovou kapacitu na emoce našich dětí.. Ale víte co? Ona ta ženská miminkovská energie prostě musela přijít a všichni, VŠICHNI jsme z malé Niny prostě poprdění.

Těhotenství bylo krušné. Spoustu věcí už jsem vytěsnila, ale vím, že mi bylo prostě strašně zle, všechno bylo strašně náročné, každej úkon, všechno bolelo a příchod mimi byl vysvobozením. Pak mě ale potkaly ještě další těžké zkoušky, pooperační stav, úzkosti i panické ataky, nicméně vše jsme zvládli se ctí a pokorou k životu i všemu, co nám přináší.

Před i po porodu jsem nedokázala pracující hlavu úplně vypnout. Bylo mi to líto, ale ten tlak se prostě nedal vymazat. Musela jsem se vrátit do práce a taky pociťovala strach, co když žádnej klient už nikdy nepřijde? Tuhle myšlenku bych obecně chtěla trochu vymazat nebo s ní nějak začít pracovat, protože mě nebaví, jak mi blbne hlavu.

NA CO JSEM NEJVÍC PYŠNÁ

ANEB CO JE ALFOU A OMEGOU PODNIKÁNÍ, KDYŽ MÁTE DĚTI

Peníze a cenotvorba. Mindset ohledně peněz a to, že si stojím za svými cenami. A světe div se, chodí za mnou právě takoví klienti, kteří investovat chtějí a mé práce si nesmírně váží. A já si na oplátku vážím jejich důvěry, protože to prostě není samozřejmost. Děkuju vám všem! 🥲 Často se tím dojímám, protože díky tomu má moje rodina z čeho žít. A ta zodpovědnost je sice těžká, ale velmi uspokojující. Miluju živit svou rodinu. Ano, řekla jsem to.. 🌝

Pokud chcete být v roce 2024 součástí tohoto všeho a rádi byste se mnou spolupracovali, stačí vyplnit kontaktní formulář na mém webu nebo mi napsat na anna@derfleratelier.cz.

Pokud ještě nejste připraveni, ale chcete si povídat a být v kontaktu, potkejme se na mém Instagramu!

sdílej!

Zaujalo vás v článku něco? Rádi byste cokoliv doplnili nebo se na něco zeptali? Napište mi e-mail nebo se potkejme na Instagramu.

Zdravím! Mé jméno je Anna Derfler a stojím za tímto blogem.

kdo za tím stojí

Jsem srdcem grafického studia Derfler Atelier. Na tomto místě bych s vámi ráda sdílela témata, která pozvednou vaše podnikání o level výš! Pojďte se s mou pomocí stát hlavní postavou příběhu vaší značky.